Baggerfestival

Tijdens het Baggerfestival staan zaterdag 24 juni de deuren van de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131 wijd open. Alle activiteiten zijn tussen 10.00 – 15.00 uur.

TERRAS – Buiten kan de bezoeker neerstrijken op het terras aan de voet van de kerktoren. De opbrengst van het terras gaat naar de buren van de Kerk, zorginstelling Yulius.

EXPOSITIE – De expositie van Sija-Lize Blijleven, geboren en getogen in Sliedrecht, verrast de bezoeker met een serie prachtige schilderingen van bekende plekjes in Sliedrecht. Deze serie draagt de naam ‘Drentelen door Sliedrecht’ en is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt.
Jelle Korevaar exposeert zijn kunstwerk ‘Angst’. Korevaar is een Sliedrechtse kunstenaar die kinetische kunst maakt en onder andere bekend is van zijn recente expositie ‘Beeldenstorm’ in Dordrecht. Bij de kunstwerken wordt meer achtergrondinformatie gegeven.

MUZIEK – Het Naberorgel uit 1852 wordt bespeeld op diverse momenten, verspreid over de dag. Iedereen is welkom om binnen rond te kijken en iemand te spreken voor wie dat wil.

SPEUREN – Onder het orgel bevindt zich het startpunt voor een speurtocht.Deze speurtocht is voor alle leeftijden, maar voor jongere kinderen is het goed om het met een ouder/begeleider samen te doen.

KLEUREN – Ook liggen er kleurplaten klaar van de glas-in-lood ramen van de kerk. Deze kleurplaat kunnen kinderen (en volwassenen) ter plekke inkleuren of meenemen naar huis. Met de speurtocht en kleurplaat maken deelnemers kans op een prijs.

VERKOOP CCR – Rond de kerk is ook een verkooppunt van droogbloemen, armbandjes, etc te vinden, waarvan de opbrengst gaat naar vluchtelingen in nood (stichting CCR). Aanbevolen!

EchtBelangrijk