Pasen

In veertig dagen wordt toegeleefd naar Goede Vrijdag en Pasen. Er worden in Sliedrecht verschillende activiteiten georganiseerd die ons helpen deze periode heel bewust door te gaan. Eén daarvan is een bijzonder avond in de Grote Kerk op 21 maart 2024. Gerald Troost en Arie de Rover vullen een avond met afwisselend korte overdenkingen, videofragmenten en muzikale bijdragen. Meer informatie vind je hier.

Komt er iemand in je gedachten voor wie dit ook iets is? Boek de tickets voor jou én die ander via www.zingenindekerk.nl/vrijleven

Op sommige momenten leef je het liefst persoonlijk toe naar Pasen. Hierbij kun je dit gebruiken:

Op andere momenten zoeken we elkaar juist op. In de stille week (week voorafgaand aan Pasen) doen we dat zelfs elke avond. Meer informatie en data volgen.

28 maart – Witte Donderdag: Jezus houdt de laatste maaltijd met zijn discipelen;
29 maart – Goede Vrijdag: Jezus stierf nadat hij riep ‘Het is volbracht!’;
30 maart – Stille Zaterdag: Jezus lag begraven in een graf in een rotstuin;
31 maart – Pasen! Jezus is opgestaan en dat vieren we! Hij breekt de macht van de dood en maakt de weg vrij naar het leven. Pasen is geen eitje, maar wel begin van nieuw leven.

Viert u/vier jij dit mee?

In alle kerken van Sliedrecht worden met Pasen diensten gehouden. U bent van harte welkom. Kijk eens op de website van Hervormd Sliedrecht waar alle diensten (tijden, locaties) staan vermeld.

Liever persoonlijk contact? Neem gerust contact met ons op.
Of kijk eens bij onze online boodschap of Alpha cursus over het christelijk geloof.

EchtBelangrijk