Bijbelweek 2021

Een terugblik lees je hieronder. Voor het kijken van foto’s klik je in het menu hierboven (mobiele versie) of rechts (op pc/laptop) om ze te zien!


>> KINDEREN
Op drie ochtenden was de Maranathakerk open voor de KinderBijbelweek die werd bezocht door ruim 130 kinderen per ochtend. Naast zingen, knutselen, babbelen etc werd er ook een Bijbelverhaal verteld en kregen de kinderen een mooie feestkrant mee naar huis. Zoals elk jaar werd er gekeken naar de avonturen van Bram en Britt.
Op dinsdag werd er geluisterd naar het Bijbelverhaal waarin God Paulus opzoekt, God zoekt contact met mensen omdat Hij van hen houdt. De kinderen maakten een memohouder van klei. Op woensdag hoorden de kinderen over een uitnodiging: Paulus ging vertellen wie God is. Lees daarin om contact te maken met God – het zijn Zijn eigen woorden! De kinderen maakten kaarten die ze aan iemand kunnen sturen.
Op donderdag luisterden we naar het verhaal van Petrus, die werd bevrijd uit de gevangenis. God zorgt ook voor ons, we mogen hem alles vertellen, alles met Hem delen. We maakten een deurhanger van hout, waarop staat: “Ik praat met God”. Op deze laatste ochtend was het trouwens extra feest, toen werden er door veel gemeenteleden pannenkoeken gebracht en… die werden met gejuich ontvangen en (bijna) allemaal heerlijk opgegeten!
Wie nog graag een cd wil (met o.a. het themalied), kan zich melden via de contactgegevens of via kinderen@echtbelangrijk.nl. Wil je het themalied nog eens horen? Die vind je hier!

>> COFFEE TO GO
Tijdens het kinderprogramma was ook de tent op het plein open. Alle bezoekers werden gastvrij onthaald op een bakkie koffie/thee met wat lekkers erbij. Veel mensen hadden wat lekkers gebakken voor bij de koffie. Voor kinderen was er speelgoed en een speelgoedhuisje. Het waren gezellige ochtenden waarin alle tijd was voor een praatje met elkaar. Nog eens doorpraten? Neem gerust contact met ons op!

>> TIENERS
Op woensdag en donderdag waren tieners uit groep 6 t/m 8 naar de Handpalm gekomen. Op de eerste dag keken we met elkaar naar de bevrijding van Petrus, een verhaal uit de Bijbel. Maar liefst 16 bewakers ontdekten we. Hij zat in een hele moeilijk situatie. Maar er werd voortdurend voor hem gebeden door de gemeente en God bevrijdde Petrus op wonderlijke manier. Voor wie bidden wij? Op de tweede dag dachten we na over een ander Bijbelverhaal: Petrus’ visioen waarin hij een laken met de dieren zag. We hebben nagedacht over dromen en visioenen. Welke dromen hebben wij? Is een droom of visioen ook een manier van contact krijgen? Op welke manier kan God contact maken met mensen?
En we hebben natuurlijk ook veel gezelligheid gehad met elkaar. We hebben contact gemaakt met mensen door rozen uit te delen, jachtseizoen gespeeld, verstoppertje gedaan, gezellig met elkaar gegeten, een spannende film gekeken en ook creatief aan de slag gegaan.

>> JONGEREN
Ruim 45 jongeren trokken op vrijdag naar de Dordtse Biesbosch om te gaan klimmen. Ook zijn ze meegenomen in het verhaal van de liniecrossers (De Wilgenhorst) en werd een spannend smokkelspel gespeeld. Er was ruimte voor gezelligheid, vriendschap, ontspanning en verbondenheid. En verdieping evengoed: er werd stil gestaan bij de verhalen over de richteren uit het Oude Testament. 

>> ZANGMIDDAG
Tijdens de zangmiddag op dinsdag stond, naast zingen, het verhaal over de verloren zoon centraal. Jacco de Koning zette ons hier bij stil. Helaas konden Gijs Zonnenberg en de groep trouwe bezoekers uit Parkzicht er niet bij zijn dit jaar. Desondanks was het goed om met elkaar te zingen tot eer van God. Kon u/jij er niet bij zijn? Klik hier om de middag terug te kijken!

>> VROUWEN
Op donderdagavond was er de Ladiesnight waarbij spreekster Annemarie van Heijningen, schrijfster en columniste, sprak over ‘Dochters in Gods huisgezin’. Het was een mooie en heel druk bezochte avond. Vanwege de belangstelling en de benodigde ruimte, werd de avond verplaatst naar de Grote Kerk. Er werd heel veel lekkere hapjes meegebracht, wat natuurlijk bijdroeg aan de gezelligheid tijdens deze mooie avond. Klik hier om de avond terug te kijken.

>> MANNEN
Ook de mannen stonden stil (of eigenlijk niet stil) bij het Bijbelverhaal van de verloren zoon. Al vroeg werden de benen gesterkt om de uitgestippelde wandelroute te lopen. Zo werd er interactief nagedacht over dit verhaal. Na afloop stond de koffie klaar. Een goed begin van de dag!

>> THEMADIENST
De week werd afgesloten met een dienst op zondagmorgen. Ds. Teeuw stond in deze dienst stil bij Paulus die op reis ging. Er gingen deuren dicht maar ook een deur open! Zo is het evangelie verder verspreid, zelfs tot in Sliedrecht. Klik hier om de dienst rustig terug te luisteren.

Vragen of opmerkingen?
Mail naar info@echtbelangrijk.nl of neem contact op via 06-27106550.


Bijbelweek 2020

Dat gaat wel even anders. En dat vinden we ontzettend jammer. Wat hadden we jong en oud(er) weer graag verwelkomd op het IJsbaanterrein. Om jong en oud te vertellen over God, over Zijn Zoon de Heere Jezus Christus. Hij Die leeft en regeert. Te vertellen dat er redding en bevrijding is voor ons mensen die de eeuwige straf verdiend hebben. Dat door geloof in Hem juist eeuwig leven krijgen. Dát en nog van alles meer hadden we u en jou graag verteld op het IJsbaanterrein. Naast spelletjes, knutselwerkjes, toneel, sport en spel, muziek, enz. Maar het liep anders. Maatregelen, aanvullende maatregelen. En zo werd de Bijbelweek bijna geheel digitaal. En vallen er veel onderdelen af. Jammer.

God is niet gebonden aan het IJsbaanterrein. Voor de kinderen is er hard gewerkt om alles voor te bereiden. Voor de tieners en jongeren is het toch nog minder eenvoudig. En de programma’s voor de volwassenen konden helaas niet doorgaan. Maar de boodschap blijft: Jezus leeft en wij kunnen Hem leren kennen. Door te lezen in de Bijbel, door naar diensten te kijken en te luisteren. En door persoonlijke gesprekken.

Wij willen er voor u en jou zijn. Heb je geen Bijbel? Wilt u / wil jij een persoonlijk gesprek of tijdens een wandeling van gedachten wisselen? Heeft u of heb jij concrete zorgen of gebedspunten? Laat het ons weten!

Om de uitzendingen van de online KinderBijbelweek 2020 terug te zien, klik hier.Bijbelweek 2019

Omdat er in 2020 geen tent op het ijsbaanterrein staat (wie had dat een halfjaar geleden gedacht!), laten we de terugblik op 2019 hier mooi staan. Kunnen we toch nog even kijken naar wat geweest is… een ijsbaanterrein bol van activiteiten voor jong en oud. Wist u dat de Bijbelweek, begonnen als KinderBijbelweek, al 40 jaar bestaat? Inmiddels uitgegroeid tot een volle week met veel activiteiten, georganiseerd en uitgewerkt door vele vrijwilligers uit alle wijken en ook uit andere kerken.

Een mooi verslag van de (Kinder)Bijbelweek 2019 is te vinden op bij MerweRTV, klik hier om deze te bekijken! Voor foto’s van deze Bijbelweek, klik hier!

Kinderen – we hebben een goed bezochte KinderBijbelweek gehad. Zeker op de eerste dag was het druk, toen bijna 200 kinderen de tent bezochten. Op de eerste dag hoorden we over de schepping (God maakte alles met liefde en zorg, allemaal schatten), op de tweede dag over het muntje dat verloren was en gevonden werd (God zoekt jou, je bent een kostbare schat), op de derde dag over de vrouw die Jezus’ voeten zalfde met olie (Jezus wil merken dat je van Hem houdt, Hij wil vergeven). Bram en Britt waren ook van de partij en beleefden avonturen samen met de kinderen. Op donderdag bezochten we verschillende musea waarbij we konden kleine, bouwen, rennen, eten en zingen. Alle pannenkoekenbakkers bedanken we voor de heerlijke pannenkoeken die we konden opeten aan het eind van de ochtend. We zijn ook dankbaar dat er elke dag voldoende medewerkers klaar stonden om de kinderen te begeleiden.

Tieners – er was een mooie groep van rond de 70 tieners per dag, ook zij stonden stil bij het thema ‘Schatrijk’. Als schatbewaarder van de schatten die God gegeven heeft (Gen 1-2:3), als schatzoekers (Luk 15:8-10) en als schat(uit)delers (Lukas 7:36-50). We gingen uiteen in groepen om hierover met elkaar door te praten en samen in gebed te gaan. Daarnaast hebben we nog leuke spellen gedaan op en om het ijsbaanterrein. We zijn dankbaar voor de medewerking die we, van jong tot oud, hebben gekregen om dit programma voor de tieners mogelijk te maken.

Jongeren – We mogen terug kijken op een geslaagd evangelisatieweek. Er waren elke dag tussen de 40 en 50 jongeren van 12+. Onder leiding van Peter en Aart mochten we stilstaan bij het verhaal van de verloren zoon. Activiteiten, 6 kamp, appel en ei, levend cluedo en afgesloten met een Amerikaans diner en gala feest. Namens de commissie willen we alle jongeren bedanken voor hun komst.

Welkomstavond – de eerste avond waarbij de tent voor iedereen open was, was de dinsdagavond. Onder leiding van Frans Willemsen ontdekten we dat God van ons houdt en om ons geeft. Dit rondom het thema SchatRijk! – Liefde van je leven! Hij wil dat wij in relatie met Hem leven, nu en later.

Ladiesnight – De barista van de koffie tuktuk werkte zich een slag in de rondte om alle bezoeksters van de ladiesnight van koffie te voorzien. Het was nodig om behoorlijk wat stoelen bij te zetten! Diana Baan stond met ons stil bij het getuigenis en het lied van Kinga Ban waarin God zich laat kennen: Ik Zal Er Zijn. Een avond die je niet had willen missen, met een indrukwekkende film waarbij de ladies ook konden genieten van popcorn en drinken. En achteraf nog tijd voor lekkere hapjes en om de film na te bespreken of gewoon gezellig te kletsen.

Zangmiddag – Ook tijdens de zangmiddag voor ouderen stond het thema Schatrijk centraal. Rianne Stouten illustreerde dit aan de hand van een gekreukelde en gevlekte zakdoek. Een zakdoek die centraal staat voor een leven vol zorgen en zonden. Maar ook vertelde ze van de grootste schat die we ons kunnen voorstellen: Jezus die naar deze aarde is gekomen om onze zonden te dragen en weg te nemen en die met een schone zakdoek onze tranen zal afdrogen.
Ontroerend met om met elkaar psalmen en liederen te zingen. Om een broeder met dementie bijna alles mee te zien zingen. Om bedankt te worden voor de goed verzorgde middag waarin het zo fijn is om koffie in echt kopje te krijgen. Om van een dame op leeftijd te horen dat het laatste lied dat we voor de pauze zongen het lied is dat bij haar man op de grafsteen staat, omdat dit het lied was dat hij steeds zong. Mooi om te horen hoe mensen gesterkt en bemoedigd zijn door het gesproken woord.
Voor Gijs Zonnenberg was het een bijzondere middag. Hij verhaalde van de eerste kinderbijbelweek, 40 jaar geleden in De Bonkelaar. Wat een zegen dat al zoveel jaren lang in Sliedrecht ook op deze manier het Woord van God mag klinken!

Duurzaamheidscafé – op de vrijdagavond was de grote tent getransformeerd tot een warme, gezellige plek waar muziek klonk, diverse stands en workshops te vinden waren en waar je ook gewoon lekker kon zitten aan de diverse tafeltjes. Het was mooi om te horen hoe een spreekster van Micha Nederlands inspireerde tot meer duurzaamheid (en waarom) en dat ook heel praktisch maakte in tips voor een duurzame levensstijl. Aanhaken bij lokale initiatieven was nog nooit zo laagdrempelig, nu verschillende van hen in tent aanwezig waren. Ondertussen kwamen heerlijke hapjes voorbij van Seinpost Slinge of kon je je opwarmen bij het kampvuur. Jong en oud ontmoette én inspireerde elkaar! Prachtig hoe duurzaamheid, inspiratie én gezelligheid centraal stonden deze avond.

Mannenontbijt – Met ca. 40 mannen hebben we eerst lekker ontbeten. Mooi om elkaar zo te kunnen ontmoeten. Daarna hebben we stilgestaan bij SchatRijk! In dit leven kunnen we rijk zijn met van alles en nog wat. Maar dit valt in het niet bij de rijkdom die God ons aanbiedt. Ieder mens leeft vanaf zijn/haar geboorte met een enorme schuld voor God die wij niet opgelost krijgen. Door geloof in de Heere Jezus Christus ontvangen we onuitsprekelijke rijkdom en genade. Dit gaat aarde rijkdom oneindig ver te boven.

Tijdens de dienst op 27 oktober werd de Bijbelweek afgesloten. Ook werd het KB kamp afgesloten én waren de kinderen van de 3+ oppas in de kerk. Dit maakte de dienst tot een extra bijzonder samenzijn! Na afloop was er gelegenheid voor een praatje, een broodje en wat te drinken daarbij.