Bijbelweek 2020

Vanwege de nieuwe maatregelen die nu gelden, hebben wij helaas moeten besluiten de uitvoering van de Bijbelweek aan te passen. Wij vinden het erg jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen, na zoveel jaren Bijbelweek. We stonden te popelen om onze programma’s verder uit te werken en te delen met iedereen. We zijn dankbaar dat er voor de kinderen en tieners een alternatief kon worden gerealiseerd.

Kinderen uit groep 1 t/m 5 konden meedoen met de online KinderBijbelweek. Klik hier voor foto’s, om de uitzendingen terug te kijken en meer informatie:

Tieners van 10 t/m 14 jaar konden een VerrasTas aanvragen. Deze zijn inmiddels uitgedeeld! Kijk hier voor foto’s en een leuk filmpje:

De afsluitende themadienst terugkijken, met óf zonder KerkKlets (nieuwtjes, stukje voor kinderen, filmpjes, interview over de Bijbelweek)

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld je dan hier aan:


Bijbelweek in corona-tijd
Dat gaat wel even anders. En dat vinden we ontzettend jammer. Wat hadden we jong en oud(er) weer graag verwelkomd op het IJsbaanterrein. Om jong en oud te vertellen over God, over Zijn Zoon de Heere Jezus Christus. Hij Die leeft en regeert. Te vertellen dat er redding en bevrijding is voor ons mensen die de eeuwige straf verdiend hebben. Dat door geloof in Hem juist eeuwig leven krijgen. Dát en nog van alles meer hadden we u en jou graag verteld op het IJsbaanterrein. Naast spelletjes, knutselwerkjes, toneel, sport en spel, muziek, enz. Maar het liep anders. Maatregelen, aanvullende maatregelen. En zo werd de Bijbelweek bijna geheel digitaal. En vallen er veel onderdelen af. Jammer.

God is niet gebonden aan het IJsbaanterrein. Voor de kinderen is er hard gewerkt om alles voor te bereiden. Voor de tieners en jongeren is het toch nog minder eenvoudig. En de programma’s voor de volwassenen konden helaas niet doorgaan. Maar de boodschap blijft: Jezus leeft en wij kunnen Hem leren kennen. Door te lezen in de Bijbel, door naar diensten te kijken en te luisteren. En door persoonlijke gesprekken.

Wij willen er voor u en jou zijn. Heb je geen Bijbel? Wilt u / wil jij een persoonlijk gesprek of tijdens een wandeling van gedachten wisselen? Heeft u of heb jij concrete zorgen of gebedspunten? Laat het ons weten!

Jacco de Koning – 06-27106550 – jacco@echtbelangrijk.nl of
Marcel Kornet – 06-27390305 – marcel@echtbelangrijk.nlBijbelweek 2019

Omdat er in 2020 geen tent op het ijsbaanterrein staat (wie had dat een halfjaar geleden gedacht!), laten we de terugblik op 2019 hier mooi staan. Kunnen we toch nog even kijken naar wat geweest is… een ijsbaanterrein bol van activiteiten voor jong en oud. Wist u dat de Bijbelweek, begonnen als KinderBijbelweek, al 40 jaar bestaat? Inmiddels uitgegroeid tot een volle week met veel activiteiten, georganiseerd en uitgewerkt door vele vrijwilligers uit alle wijken en ook uit andere kerken.

Een mooi verslag van de (Kinder)Bijbelweek 2019 is te vinden op bij MerweRTV, klik hier om deze te bekijken! Voor foto’s van deze Bijbelweek, klik hier!

Kinderen – we hebben een goed bezochte KinderBijbelweek gehad. Zeker op de eerste dag was het druk, toen bijna 200 kinderen de tent bezochten. Op de eerste dag hoorden we over de schepping (God maakte alles met liefde en zorg, allemaal schatten), op de tweede dag over het muntje dat verloren was en gevonden werd (God zoekt jou, je bent een kostbare schat), op de derde dag over de vrouw die Jezus’ voeten zalfde met olie (Jezus wil merken dat je van Hem houdt, Hij wil vergeven). Bram en Britt waren ook van de partij en beleefden avonturen samen met de kinderen. Op donderdag bezochten we verschillende musea waarbij we konden kleine, bouwen, rennen, eten en zingen. Alle pannenkoekenbakkers bedanken we voor de heerlijke pannenkoeken die we konden opeten aan het eind van de ochtend. We zijn ook dankbaar dat er elke dag voldoende medewerkers klaar stonden om de kinderen te begeleiden.

Tieners – er was een mooie groep van rond de 70 tieners per dag, ook zij stonden stil bij het thema ‘Schatrijk’. Als schatbewaarder van de schatten die God gegeven heeft (Gen 1-2:3), als schatzoekers (Luk 15:8-10) en als schat(uit)delers (Lukas 7:36-50). We gingen uiteen in groepen om hierover met elkaar door te praten en samen in gebed te gaan. Daarnaast hebben we nog leuke spellen gedaan op en om het ijsbaanterrein. We zijn dankbaar voor de medewerking die we, van jong tot oud, hebben gekregen om dit programma voor de tieners mogelijk te maken.

Jongeren – We mogen terug kijken op een geslaagd evangelisatieweek. Er waren elke dag tussen de 40 en 50 jongeren van 12+. Onder leiding van Peter en Aart mochten we stilstaan bij het verhaal van de verloren zoon. Activiteiten, 6 kamp, appel en ei, levend cluedo en afgesloten met een Amerikaans diner en gala feest. Namens de commissie willen we alle jongeren bedanken voor hun komst.

Welkomstavond – de eerste avond waarbij de tent voor iedereen open was, was de dinsdagavond. Onder leiding van Frans Willemsen ontdekten we dat God van ons houdt en om ons geeft. Dit rondom het thema SchatRijk! – Liefde van je leven! Hij wil dat wij in relatie met Hem leven, nu en later.

Ladiesnight – De barista van de koffie tuktuk werkte zich een slag in de rondte om alle bezoeksters van de ladiesnight van koffie te voorzien. Het was nodig om behoorlijk wat stoelen bij te zetten! Diana Baan stond met ons stil bij het getuigenis en het lied van Kinga Ban waarin God zich laat kennen: Ik Zal Er Zijn. Een avond die je niet had willen missen, met een indrukwekkende film waarbij de ladies ook konden genieten van popcorn en drinken. En achteraf nog tijd voor lekkere hapjes en om de film na te bespreken of gewoon gezellig te kletsen.

Zangmiddag – Ook tijdens de zangmiddag voor ouderen stond het thema Schatrijk centraal. Rianne Stouten illustreerde dit aan de hand van een gekreukelde en gevlekte zakdoek. Een zakdoek die centraal staat voor een leven vol zorgen en zonden. Maar ook vertelde ze van de grootste schat die we ons kunnen voorstellen: Jezus die naar deze aarde is gekomen om onze zonden te dragen en weg te nemen en die met een schone zakdoek onze tranen zal afdrogen.
Ontroerend met om met elkaar psalmen en liederen te zingen. Om een broeder met dementie bijna alles mee te zien zingen. Om bedankt te worden voor de goed verzorgde middag waarin het zo fijn is om koffie in echt kopje te krijgen. Om van een dame op leeftijd te horen dat het laatste lied dat we voor de pauze zongen het lied is dat bij haar man op de grafsteen staat, omdat dit het lied was dat hij steeds zong. Mooi om te horen hoe mensen gesterkt en bemoedigd zijn door het gesproken woord.
Voor Gijs Zonnenberg was het een bijzondere middag. Hij verhaalde van de eerste kinderbijbelweek, 40 jaar geleden in De Bonkelaar. Wat een zegen dat al zoveel jaren lang in Sliedrecht ook op deze manier het Woord van God mag klinken!

Duurzaamheidscafé – op de vrijdagavond was de grote tent getransformeerd tot een warme, gezellige plek waar muziek klonk, diverse stands en workshops te vinden waren en waar je ook gewoon lekker kon zitten aan de diverse tafeltjes. Het was mooi om te horen hoe een spreekster van Micha Nederlands inspireerde tot meer duurzaamheid (en waarom) en dat ook heel praktisch maakte in tips voor een duurzame levensstijl. Aanhaken bij lokale initiatieven was nog nooit zo laagdrempelig, nu verschillende van hen in tent aanwezig waren. Ondertussen kwamen heerlijke hapjes voorbij van Seinpost Slinge of kon je je opwarmen bij het kampvuur. Jong en oud ontmoette én inspireerde elkaar! Prachtig hoe duurzaamheid, inspiratie én gezelligheid centraal stonden deze avond.

Mannenontbijt – Met ca. 40 mannen hebben we eerst lekker ontbeten. Mooi om elkaar zo te kunnen ontmoeten. Daarna hebben we stilgestaan bij SchatRijk! In dit leven kunnen we rijk zijn met van alles en nog wat. Maar dit valt in het niet bij de rijkdom die God ons aanbiedt. Ieder mens leeft vanaf zijn/haar geboorte met een enorme schuld voor God die wij niet opgelost krijgen. Door geloof in de Heere Jezus Christus ontvangen we onuitsprekelijke rijkdom en genade. Dit gaat aarde rijkdom oneindig ver te boven.

Tijdens de dienst op 27 oktober werd de Bijbelweek afgesloten. Ook werd het KB kamp afgesloten én waren de kinderen van de 3+ oppas in de kerk. Dit maakte de dienst tot een extra bijzonder samenzijn! Na afloop was er gelegenheid voor een praatje, een broodje en wat te drinken daarbij.

Tip: volg ons ook op Facebook!

Zijn er nog vragen of opmerkingen, dan zij wij te bereiken via echtbelangrijk@outlook.com of 06-54247411